Crna hronika

Crni dan: U TK za 24 sata preminulo 13 Covid-bolesnika

U Tuzlanskom kantonu, u posljednja 24 sata, preminulo je 13 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus i to je najveći broj umrlih u jednom danu u ovoj godini.

Centar za srce, Tuzla - Bojorad.com

Preminulo je 10 muškaraca i tri žene, najstarija preminula osoba imala je 93, a najmlađa 55 godina, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TK.

Podsjećamo, najviše preminulih u TK prijavljeno je 17. novembra prošle godine, ali svi nisu umrli unutar 24 sata, nego su neki naknadno dodati u statistiku ZJZ TK.

Na UKC-u Tuzla i privatnim klnikama, tokom posljednja 24 sata, urađeno je 400 testova na koronavirus, a njih 111 je bilo pozitivno.

U TK je trenutno 1.758 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, hospitalizirano je 239 Covid-bolesnika, a od toga je 10 na mehaničkoj ventilaciji.

Od novih slučajava iz Tuzle je 70, Lukavca 14, Živinica 11, Gračanice i Banovića po tri, Teočaka, Kalesije i Gradačca po dva te po jedan iz Srebrenika, Sapne, Kladnja i Doboj Istoka. prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh