Crna hronika

Oglasilo se Tužilaštvo KS nakon formiranja predmeta o stanju na KCUS-u

Kako se nezvanično saznaje, tužioci Tužilaštva KS i BiH i inspektori SIPA-e su prostorije KCUS-a napustili sinoć oko 21:30 sati.

UKCS - N1

Nakon što su jučer istražioci i tužioci ušli u prostorije KCUS-a povodom uznemirujućih pisama koja je javnost imala priliku čitati, oglasilo se Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Nakon što je Tužilaštvo KS po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucuije u smjeru provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi“, saopšteno je, piše “Klix“.

Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u ističu kako nastavljaju intenzivno prikupljati informacije i dokaze u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti.

Kako se nezvanično saznaje, tužioci Tužilaštva KS i BiH i inspektori SIPA-e su prostorije KCUS-a napustili sinoć oko 21:30 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh