Crna hronika

Mercedesom na zebri pokosio dvije sestre, mlađa curica prebačena u bolnicu u Zagreb: “Odbačene su 5-7 metara”

Na mjesto nesreće uskoro je došao i otac stradalih djevojčica, od kojih mlađa ide u 4. razred osnovne škole, a starija u 2. srednje.

Ekipa Hitne medicinske pomoći na mjestu nesreće u Jelačićevoj ulici u Daruvaru - Čitatelj/MojPortal.hr

Jedna od dviju sestara, na koje je u petak oko 20 sati na pješačkom prijelazu u Jelačićevoj ulici kod Auto Kotrbe u Daruvaru naletio Mercedes kutinskih registracija, odvezena je u bolnicu za dječje bolesti u Klaićevu u Zagrebu, javlja MojPortal.

Neslužbeno se doznaje da je u naletu auta zadobila frakturu lubanje pa su liječnici u pakračkoj bolnici procijenili kako bi trebala otići na odjel neuropedijatrije u Zagreb.

Vozaču kaznena prijava

Prema informacijama koje smo dobili od OKC-a PU bjelovarsko-bilogorske, do nesreće je došlo kada je 62-godišnji vozač Mercedesa kutinskih registracija, koji se kretao iz smjera Gornjeg Daruvara prema centru grada, naletio na djevojčice koje su bile na obilježenom pješačkom prijelazu. Djevojčice se nakon udarca prvo završile na prednjem dijelu vozila, a potom su odbačene na kolnik.

– Prevezene su u pakračku Opću bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede u vidu potresa mozga, nagnječenja koljena i potkoljenice. Vozač je na licu mjesta alkotestiran, a test je bio negativan. Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim tjelesnim ozljedama – rekao je šef smjene Operativno-komunkacijskog centra PU bjelovarsko-bilogorske.

Starija sestra na promatranju
Kontaktirali smo i ravnateljicu Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marinu Major koja nam je potvrdila da je djevojčica rođena 2010. godine prevezena u Klaićevu, a druga koja je rođena 2004. godine ostala je kod njih na promatranju.

Razgovarali smo i s neposrednim očevicem prometne nesreće koji je vidio što se tačno dogodilo i pozvao hitne službe, odnosno broj 112.

Nisu pretrčavale cestu

– Vozio sam se nekoliko metara iza njih na biciklu i sve sam vidio. Nije istina da su pretrčavale cestu, to sam rekao i policiji, lagano su hodale i normalno počele prelaziti cestu preko pješačkog prijelaza kada je taj auto na njih naletio. Odletjele su nekoliko metara dalje i pale na pod. Mlađa sestra je nepomično ležala u nesvijesti, a starija je vikala i zapomagala. Malena je ubrzo počela dolaziti k svijesti, a onda je vozač Mercedesa izašao van iz auta i rekao joj: “Pa probaj ustati”. Nisam joj to dopustio jer znam da se nakon takvog udarca i pada ozlijeđeni ne smije pomicati. Nazvao sam službu 112 i pričekao ih da dođu – ispričao je za MojPortal jedan mladić koji je htio ostati anoniman.

Budući da je nakon nesreće još uvijek bio u velikom šoku, rekao je kako ne zna je li vozač Mercedesa vozio brže od 50 kilometara na sat te da ne može garantirati da je kočio prije samog naleta.

Nije kočio?

– One su odletjele nekih 5 do 7 metara, a auto se zaustavio odmah pokraj njih tako da pretpostavljam da je počeo kočiti tek kada ih je udario. U vozilu su bile četiri osobe, vozač, jedna ženska osoba i dvije muške. Nakon što sam dao iskaz policiji, otišao sam kući, ali sam još pod takvim dojmom i nikako se ne mogu smiriti – rekao je sinoć očevidac.

Na mjesto nesreće uskoro je došao i otac stradalih djevojčica, od kojih mlađa ide u 4. razred osnovne škole, a starija u 2. srednje. Ekipa Hitne medicinske pomoći iz Daruvara preuzela je mlađu sestru i žurno je odvezla u Pakrac, a po stariju sestru došao je drugi tim Hitne medicinske pomoći iz Grubišnog Polja.

Inače, na tom dijelu Jelačićeve ulice često se događaju prometne nesreće, najčešće zbog oduzimanja prednosti drugim vozilima ili, kao što je to bio slučaj sinoć, naleta na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh