Crna hronika

Detalji ubistva koje je šokiralo Sarajevo “lede krv u žilama” – Arslanagića policija dovela tužiocu!

Benjamin Arslanagić (20) koji je jučer Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), predan je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Benjamin Arslanagić doveden je u Tužilaštvo - Doznajemo.com

Podsjetimo, Arslanagić se jučer u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja. On nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije, prenosi “Doznajemo“.

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

– Osumnjičeni za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju B.A. i maloljetni kao saizvršilac predati su u nadležnost KTKS. Bit će zadržani 24 sata i u tom roku će postupajuca tužiteljica nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljnjim mjerama – navedeno je iz Tužilaštva KS.

Kako je portal Avaza jučer objavio, Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika koji je bio s Arslanagićem, udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Kako je potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a prisustvovali su i vještaci saobraćajne i mašinske struke koji svoje nalaze trebaju dostaviti naknadno.

Brutalni detalji stravičnog ubistva koje se jučer desilo u Sarajevu, blizu “Sarajevo City Centra” (SCC) lede krv u žilama.

Činjenica da su ubica i ubijeni jako mlade osobe posebno su potresle javnost kao i način izvršenja krivičnog djela. Na mjestu zločina vladali su panika i očaj, jer se ubistvo dogodilo pred mnogo svjedoka.

Iako je uhapšeni Benjamin Arslanagić (20) na licu mjesta priznao da je Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), kako se nezvanično doznaje on se u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja.

Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Tog dana s Arslanagićem je u vozilu osim maloljetnika bila i jedna djevojka koja je dala izjavu u policiji. Ibrahimović je navodno udario u stub, a potom je pregažen vozilom.

Prema informacijama našeg izvora u blizini SCC-a Arslanagić je primjetio Ibrahimovića. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh