Crna hronika

Pekić: Policajac koji je udarao mladića u Visokom suspendovan do okončanja istrage

Nakon objavljenog snimka u kojem policijski službenik udara mladića u krugu fabrike kod Visokog, reagovao je i ministar unutrašnjih poslova ZDK Dario Pekić s izjavom da je policajac suspendovan do okončanja istrage.

Dario Pekić - Visoko.co.ba

Pekić je u izjavi za Visoko.co.ba kazao da su po saznanju iz medija odmah reagovali i policajca privremeno udaljili do okončanja istrage.

Povodom objavljenog teksta da je policijski službenik u mjestu Dobrinje Općina Visoko nezakonito upotrijebio fizičku silu prema građaninu, Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona – Uprava policije po saznanju o ovom događaju odmah je reagovala tako što je policijski službenik privremeno udaljen sa poslova i zadataka (suspendiran) do okončanja istrage“, kazao je Pekić.

Dodao je da Unutarnja kontrola MUP-a ZDK provodi istragu te prikuplja činjenično stanje pa će nakon okončanja istrage donijeti konačnu i zakonitu odluku koju će javno obznaniti.

Podsjetimo, redakciji portala Klix.ba dostavljena je snimka na kojoj policijski službenik udara mladića, a taj vid provođenja radnje pokušale su spriječiti radne kolege mladića.

Snimke su nastale s nadzorne kamere firme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh