Crna hronika

Detalji trovanja radnika iz BiH: “Jednog po jednog su iznosili iz kuće, bilo je strašno”

Sedmorica muškaraca, stranih državljana, završila su hospitalizovana po zagrebačkim bolnicama, a jedan od njih je, kako je potvrdila zagrebačka policija, preminuo

kuća, Hrvatska - Pixsell

Jedan je državljanin BiH preminuo, dok je šest ljudi sinoć spašeno u zadnji čas iz kuće na zagrebačkom Resniku koju je, navjerovatnije zbog kvara na bojleru, preplavio ugljikov monoksid.

Sedmorica muškaraca, stranih državljana, završila su hospitalizovana po zagrebačkim bolnicama, a jedan od njih je, kako je potvrdila zagrebačka policija, preminuo.

“Jučer, 20. marta oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući vlasništvo 66-godišnjakinje, najvjerovatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine, od posljedica čega je 57-godišnjak smrtno stradao, dok su muškarci starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice”, naveli su iz zagrebačke policije. prenosi “Fokus“.

Uviđaj će se nastaviti danas.

– Čuli smo da je jedan od muškaraca iz kuće zvao gazdu. Rekao je da im je svima zlo. Kad je nastala cijela gungula u ulici, vidjeli smo njega vani na trijemu dok je šest njegovih kolega na podu kuće ležalo u besvjesnom stanju. Puno vozila Hitne pomoći je došlo, samo su ulazili i izlazili, otvarali su se prozori. Došli su i policajci i vatrogasci. Jednog po jednog su odnosili prema vozilima Hitne, dok su jednog mladića i reanimirali. Strašno je sve to izgledalo. Jadni ljudi. Došli su u Zagreb trbuhom za kruhom i onda ih ovo snađe, rekao je za Jutarnji list jedan od komšija.

Vlasnik kuće Marijan Kukas rekao je da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi, a da su otrovani radnici koji su stigli juče.

– Jučer su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti uviđaj pa će tačno znati, rekao je Marijan.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh