Crna hronika

Zakazano suđenje krim-tehničarima koji su izgubili gaće Davida Dragičevića

Optužnicom obojici se na teret stavlja krivično djelo sprečavanje dokazivanja

Osnovni sud u Banjoj Luci konačno je zakazao suđenje krim-tehničarima PU Banja Luka Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, optuženima za uništavanje dokaza u istrazi ubistva Davida Dragičevića. Prvo ročište trebalo bi da se održi 21. aprila, saznaje „Avaz“.

Optužnicom obojici se na teret stavlja krivično djelo sprečavanje dokazivanja. Marijanac i Bošnjak su odvojeno u decembru 2018., odnosno januaru 2019. godine negirali krivicu po ovoj optužnici. Iako se u praksi suđenja zakazuje mjesec dana nakon toga, u ovom slučaju je taj rok višestruko probijen i suđenje je zakazano tek dvije godine kasnije.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak su bacili bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije tijela ubijenog mladića, prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno u prostoriju za sušenje predmeta.

– U namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh