Crna hronika

U stravičnom sudaru dva mercedesa poginuo privrednik Milan Babić

Kako se saznaje u Općini Drvar, Babić je zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica i odazivao se na svaku humanitarnu akciju

nesreća - Fokus

Općina Drvar proglasila je ponedjeljak Danom žalosti zbog smrti četrdesetosmogodišnjeg Milana Babića, istaknutog privrednika koji je zapošljavao više od stotinu povratničkih porodica.

Općina Drvar donijela je u nedjelju odluku kojim se ponedjeljak, 15. marta, na području ove općine proglašava Danom žalosti zbog smrti 48-godišnjeg Milana Babića iz Drvara koji je poginuo u subotu u saobraćajnoj nesreći.

Milan Babić poginuo na magistralnom putnom pravcu koji povezuje Drvar i Bosanski Petrovac, u mjestu Guvno pored Drvaram, oko 13,25 sati u sudaru s drugim vozilom, u kojem su još dvije osobe (22-godišnjaka) teže ozlijeđene.

Kako se saznaje u Općini Drvar, Babić je zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica i odazivao se na svaku humanitarnu akciju.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je za Srnu da je otišao čovjek velikog srca i veliki humanista.

– Njegov gubitak osjetićemo svi. Doprinos koji je dao razvoju naše lokalne zajednice i održivom povratku je nenadoknadiv – rekla je Runićeva.

Ona podsjeća da je Babić zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica, odazivao se na svaku humanitarnu akciju i znao je za svaki problem naći rješenje. prenosi “Fokus

– Otišao je naš brat, drug, prijatelj. U njegovom srcu bilo je mjesta za sve. Veliki ljudi poput Miće žive zauvijek i Drvarčani će ga uvijek pamtiti – navela je Runićeva.

Babić će biti sahranjen sutra.

Kako su naveli iz MUP-a Kantona 10, u saobraćajnoj nesreći na licu mjesta smrtno je stradao vozač Mercedesa 48-godišnji M.B, dok je drugi učesnik nesreće, 22-godišnji S.G. iz Drvara, koji je upravljao također motornim vozilom marke “Mercedes” zadobio teže tjelesne povrede kao i njegov suvozač 22-godišnji B.R iz Drvara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh