Crna hronika

Supruga nastradalog pješaka kroz suze: Nije ubio samo moga Salku, već cijelu familiju

Zineta Ejubović je izjavila da nema tog novca koji bi mogao da ublaži bol za gubitkom supruga i oca

Naser Palislamovi ć-Fokus

Emotivnim svjedočenjem supruge nastradalog, danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje Naseru Palislamoviću optuženom za stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je, bježeći od policije vozilom Ford Fiesta usmrtio pješaka Salku Ejubovića.

– Ubio je moga Salku. Nije samo njega ubio, nego mene, djecu, cijelu familiju je ubio. On nije ni svjestan šta je uradio. Ubio je moga Salku koji nikad na sudu nije bio- grcala je kroz suze Zineta Ejubović, prenosi Dnevni avaz.

Pokazujući dvije fotografije koje je postavila pored sebe na govornici za svjedoke objašnjavala je:

– To su fotografije moga muža Salke. On je bio policajac koji je u ratu branio BiH. Imao je zlatnu knjigu i pohvale, žao mi je što ih nisam ponijela- objašnjavala je uznemireno.

Na pomen tužiteljice Sanite Imamović o naknadi štete, nesretna žena se potpuno slomila:

– Nema odšete, ne može se platiti. Ja ga teretim doživotno, nema te cijene, nema riječi. Želim da dobije doživotnu, ne može on to nama platiti- plakala je supruga nastradalog Salke Ejubovića.

Bilo je teško danas joj objasniti, da iako je stigla iz Njemačke i prešla 2.000 kilometara, neće moći prisustvovati daljem toku suđenja, jer je odbrana koju zastupa advokat Omar Mehmedbašić najavila da će da će je pozvati da svjedoči .

Nakon toga saslušana su dvojica pripadnika Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, a koji su 10. oktobra prošle godine pokušali zaustaviti Palislamovića u Binježevu, nakon čega je on nastavio da bježi prema Mostarskom raskršću, a potom i dalje usmrtivši Salku Ejubovića.

Policajac Anel Stomornjak kazao je da je ručni radar te noći oko 20:30 zabilježio vozilo koje se kretalo 76 kilomatra na sat umjesto dozvoljenih 60 kilometara. Njegov kolega Amir Vražalica pokušao je da ga zaustavi ali je vozilo nastavilo dalje, povećavajući brzinu.

Stomornjak je kazao da su oni krenuli za vozilom koje je prešlo u suprotnu traku i ugrožavalo ostale vozače koji su se morali sklanjati. Ispričao je da su se kretali oko 100 metara iza vozila i da je ono skrenulo kod trgovine „Penny“ kada je njegov kolega Vražalica kazao da je nešto preletjelo i palo s Palislamovićevog automobila.

Nisu vidjeli je li to pješak, a kako se radilo o starijem vozilu, misli su da je to otpao dio sa automobila. Na kraju su stigli na raskrsnicu prema Blažuju gdje su uočili crveni Ford koji se zaustavio. U njemu je bio Palislamović. Na vozilu su primjetili da je oštećena šoferšajbna na način kao da je udario pješaka.

Vražalica je ostao da ga čuva, a Stomornjak s vratio i vidio pješaka kako leži. Ejubović nije davao znakove života, a ubrzo je stigla i patrola iz Hadžića kojima je prepustio lice mjesta.

Policajac Amir Vražalica je ponovio isto što i njegov kolega potvrdivši da je vidio kako je nešto preletjelo i palo preko Forda.

Palislamović je također postavljao pitanja, a interesantno je da ih je formulirao na način kao da govori o nekoj trećoj osobi.

– Je li postojala mogućnost da taj vozač pobjegne dalje ili je došao u dvorište- pitao je Palislamović, a policajac mu je odgovorio da se nasilno zaustavio jer nije mogao proći dalje.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. mart.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh