Crna hronika

Pokušaj ubistva u Sarajevu: Nožem napali maloljetnika i nanijeli mu teške povrede

U Sarajevu se jučer, prema saopćenju MUP-a KS, desio pokušaj ubistva. Oko 15 sati policija je obaviještena da je u ulici Obala Kulina bana, općina Stari Grad Sarajevo, upotrebom oštrog predmeta povrijeđena jedna osoba.

Sarajevska policija - Hayat.ba

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave. Utvrđeno je da se radi o osobi rođenoj 2003. godine, nastanjenoj u Sarajevu.

Njemu je ekipa Hitne pomoći ukazala ljekarsku pomoć, nakon čega je prebačen u UKC u Sarajevu.

Ljekari su mu konstatirali teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju, piš e”Klix“.

Policijski službenici su jučer oko 19.45 na području Starog Grada pronašli i priveli D.B., rođen 1998. godine u Sarajevu i Š.H. koja je također rođena 1998. godine u Sarajevu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS.

Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh