Crna hronika

Jezivi detalji optužnice: Admira Burić osumnjičena da je teško pretukla svoju bebu

Općinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona protiv Admire Burić.

Hitna pomoć, Sarajevo - Ilustracija / Facebook

Burić je optužena za krivično djelo teška tjelesna ozljeda.

Naime, optužena je da je teško povrijedila svoju tek rođenu bebu…

Kako se navodi u optužnici, Burić je u periodu između 14. i 18. juna 2019. godine u Zavidovićima u kući u kojoj živi sa suprugom B.E. i dvoje djece B.E. (rođen 2018. godine) i bebom B.I.(rođena 2019. godine) u jednom momentu “uzela mehaničko sredstvo trakastog izduženog oblika i jednokratnim djelovanjem – udarcem tupine udarila bebu u lijevi čeono-sljepoočni predio glave”.

U optužnici se navodi da je beba zadobila tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu natučenja – uboja “s krvnim podlivom na lijevoj strani lica u čeono–sljepoočnom dijelu glave, s krvarenjem ispod konjuktive u predjelu unutarnjeg ugla lijevog oka s posljedičnim krvarenjem ispod mekih moždanih ovojnica, krvarenjem ispod tvrde moždane ovojnice sljepoočno – tjemeno obostrano kao i zatiljno obostrano s posljedičnim oštećenjem vitalnih centara u mozgu u vidu razvoja stanja kriza svijesti i prekida u disanju te stanjem toničko-kloničkih trzaja desnih ekstremiteta i fiksiranjem pogleda u lijevu stranu i znacima diskretne djelimične oduzetosti lijevog ličnog živca”.

“Na taj način je svojoj bebi nanijela tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život i dovela život bebe u direktnu, stvarnu opasnost, a koja opasnost se ogleda u oštećenju funkcije vitalnih centara u mozgu prije svega disanja, a time i svih drugih vitalnih organa i sistema, čime je počinila krivično djelo Teške tjelesne ozljede iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH”, navodi se u optužnici, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh