Crna hronika

Majka Jasna porijeklom iz Mostara kaže da je samo otišao po sok: U Londonu ubijen 22-godišnji Sven Badžak

Sven Badžak (22) je na smrt izboden nožem u sjeverozapadnom dijelu Londona, u naselju Kilburn kada je pošao u prodavnicu kako bi kupio sok, kazala je njegova majka Jasna Badžak (49).

Sven Badžak - Faktor.ba

Ovaj slučaj se dogodio u subotu popodne, prenosi Mirror.

Badžak je podlegao povredama na mjestu događaja, dok je još jedan mladić izboden, te mu se ljekari bore za život.

Nakon što se neko vrijeme nije vraćao kući, Jasna ga je pokušala pozvati na mobitel, međutim odgovora nije bilo, a potom su se pojavili službenici policije na vratima kako bi je obavijestili da je Sven ubijen. Za sada nema uhapšenih.

Ona je za MyLondon kazala kako se Sven podučavao privatno, te da je bio najbolji od najboljih i kako mu je želja bila da postane advokat.

– S ocem je otišao u subotu ujutro kako bi obavili neke poslove, ali je u povratku kući zaboravio sok, te je otišao do obližnje trgovine. Međutim, tu su ga i ubili – navodi njegova majka.

Ubistvo se dogodilo oko 17:30 sati po lokalnom vremenu, a o čemu su izvjestili brojni engleski mediji, među njima Daily mail, Mirror i dr.

Sven je pohađao uglednu Weatherby školu, a potom i sveučilište Roehampton. Jasna Badžak, kako piše Hercegovina.info, je inače porijeklom iz Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh