Crna hronika

Zbog ‘slučaja Memić’ će biti uhapšeno još policajaca?

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH Ćazim Hasanspahić najavio je skoro proširenje istrage u slučaju Dženana Memića, tako da će se na njegovom radaru naći još imena nekoliko policajaca.

Dženan Memić - Crna-hronika.info

Naime, radi se o policajcima koji su, a za što Tužilaštvo već ima dokaze, kobne noći 8. februara 2016. godine kada je Dženan nastradao u prisustvu Alise Mutap, netačnim informacijama odveli istragu u pogrešnom smjeru.

Klupko se odmotava

Na taj način, klupko se u ovom predmetu, nakon što je istragu preuzelo Tužilaštvo BiH, polako počelo odmotavati. Pitanje je dana kada će SIPA zakucati na vrata novim osumnjičenima.

Oni su, kako se sumnja, propustili da pravovremeno obavijeste nadležne da je osim Alise i Dženan zadobio teške povrede, a za koje će se ispostaviti da su smrtonosne.

Zbog toga mladiću nije na vrijeme ukazana ljekarska pomoć, a što je bilo kobno kako se kasnije ispostavilo. Prema informacijama „Avaza“, među osumnjičenima su dva pripadnika policije, koji su već svjedočili o ovom slučaju u novembru 2016.godine. Radi se o policajcima koji su prvi naišli na lice mjesta, a jedan od njih je navodno sačinio i fotografiju Dženana kako povrijeđen leži na cesti u lokvi krvi.

O tome je tek naknadno obavijestio nadređene. Tužilaštvo vjeruje da su ove osobe, s ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba. Oni su tek nakon nepunih sat dojavili da je povrijeđena još jedna osoba i bit će tretirani kao dio grupe za organizirani kriminal.

Osumnjičeni u pritvoru

Podsjećamo da su prije nekoliko dana uhapšeni Zijad Mutap, otac Alise Mutap, te Hasan Dupovac, bivši šef Sektora za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo. Oni se terete za krivična djela organizirani kriminal, nezakonito posredovanje te pomoć počiniocu nakon učinjenja krivičnog djela. Njima je jučer određen i jednomjesečni pritvor.

Od istraga Tužilaštva sada strahuju mnogi funkcioneri i policijski službenici, prenosi “Crna-hronika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh