Crna hronika

Uhapšena Amina: Majka troje djece dilala drogu

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Čehić (1993) zbog dilanja droge i proslijedilo je sudiji za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kiseljaku.

Droga - Crna-hronika.info

Čehićeva se tereti da je u dužem periodu, pa sve do hapšenja 28. septembra 2020, na području Kiseljaka nabavljala određenu količinu opojnih droga amfetamin i cannabis. Drogu je čuvala u svojoj kući u Kiseljaku, u kojoj živi sa nevjenčanim suprugom i troje maloljetne djece.

Tu je čuvala djecu i pripremala drogu u odgovarajuća pakiranja radi dalje prodaje kupcima. Pripremljena pakovanja preprodavala je konzumentima opojne droge, među kojima su A. Z, Z. B, S. H. i drugim licima na način da je sa kupcima telefonom unaprijed dogovarala vrijeme i mjesto prodaje.

Prilikom pretresa kuće i Porschea 28. septembra 2020. pronađeni su PVC vreća sa cannabisom neto mase 485,46 grama, staklena tegla u kojoj se nalazi svijetložuta materija, neto mase 27,677 grama (amfetamin).

Potom je hemijskim vještačenjem konstatovano da zaplijenjena droga sadrži psihotropne supstance Tetrahidrokanabinol (THC). Nađena je i smeđa vrećica u kojoj se nalazi digitalna vaga za vaganje droge, te dva mobitela kojim je kontaktirala sa konzumentima.

Čehićeva se tereti za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za što je u Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine predviđena kazna zatvora od jedne do 10 godina, prenosi “Crna-hronika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh