Crna hronika

Poznato vrijeme i mjesto kada će biti ukopani mladić i djevojka iz Bosanske Kostajnice

Nikolina Grublješić (19) biće sahranjena sutra u 15 sati na groblju Čekinovac u Bosankoj Kostajnici. Ona je u novembru prošle godine proslavila punoljetstvo.

Policija bh. entiteta RS - Nezavisne.com

Narednog dana, odnosno u utorak biće sahranjen Dejan Bašić (29).

Njega će na vječni počinak da isprate rodbina i prijatelji u 15 sati na groblju Barinac u Petrinji.

Zbog tragične smrti dvoje mladih u Kostajnici je danas dan žalosti.

Njihova beživotna tijela su pronađena u automobilu parkiranom u jednoj nedovršenoj kući.

Predhodno je, majka nastradale djevojke prijavila njen nestanak,

Izvor Nezavisnih rekao je da se majka zabrinula nakon što se njena kćerka ujutro nije vratila kući dok je predhodno veče bila izašla u grad, prenosi “Radiosarajevo“.

Policijskoj stanici u Bos.Kostajnici u subotu u 7.40 sati prijavljeno je da su pronađena dva tijela u garaži nezavršenog objekta.

Prilikom uviđaja ništa nije ukazivalo da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela i sumnjalo se na gušenje, što je potvrdila i obdukcija.

Uviđaj su u subotu obavili policijski službenici Policijske uprave Prijedor iz Sektora kriminalističke policije i dežurni tužilac prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Glasnogovornica PU Prijedor Zvezdana Alendarević navela je da je nakon pronalaska tijela D.B. i N.G. iz Bos. Kostajnice uviđajem na licu mjesta utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti koja je najvjerovatnije nastupila kao posljedica gušenja.

“Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela”, rekla je Alendarević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh