Crna hronika

Policija u prtljažniku “passata” pronašla 6.000 kutija cigareta

Naglasio je da je o svemu obaviještena Uprava za indirektno oprezivanje (UIO) BiH

Cigarete - fokus

Policijski službenici Policijske stanice (PS) Ustikolina prilikom kontrole putničkog vozila u goraždanskom naselju Potrkuša jutros su otkrili značajnu količinu duhanskih proizvoda, bez akciznih markica.

Šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka i analitiku Uprave policije MUP-a Mirsad Kamenica kazao je da su proizvodi otkriveni prilikom pregleda prtljažnika, prenosi “Fokus“.

– Policijski službenici PS Ustikolina jutros oko 9.15 sati na magistralnom putu M20 u naselju Potrkuša zaustavili su putničko motorno vozilo passat bh. registarskih oznaka kojim je upravljao M.O iz Gacka i prilikom pregleda prtljažnika pronađena je veća količina duhanskih proizvoda bez akciznih markica. Prema izjavi vozača, riječ je o 6.000 paklica cigareta raznih marki, u vrijednosti oko 12.000 KM – pojasnio je Kamenica.

Naglasio je da je o svemu obaviještena Uprava za indirektno oprezivanje (UIO) BiH.

– Roba je privremeno oduzeta a službenici UIO BiH su obaviješteni i oni preuzimaju slučaj na dalje postupanje iz svoje nadležnosti – kazao je Kamenica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh