Crna hronika

Da li ste i vi dobili poruku da je vaš račun u banci zaključan? Ovo je važna informacija!

Nakon što je određeni broj građana dobio poruku sumnjivog sadržaja, oglasili su se iz Raiffeisen banke Bosne i Hercegovine.

Bankomat - Novi.ba

U toj poruci se navodi sljedeće:

Poštovani klijenti,
ukoliko ste primili poruku o tome da je Vaš račun u Raiffeisen banci zaključan te se traži od Vas ovjera istog putem određenog linka, obavještavamo Vas da se radi o LAŽNOJ poruci.

Istu je neophodno OBRISATI I NE OTVARATI LINK! Riječ je o phishing napadu koji predstavlja pokušaj iznuđivanja povjerljivih podataka od korisnika Interneta s ciljem njihove zloupotrebe.

Raiffeisen banka od Vas nikada neće tražiti podatke putem e-maila ili SMS-a, a sve informacije koje Vam budemo komunicirali putem ovih kanala bit će informativnog karaktera – naveli su iz spomenute banke, piše “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh