Crna hronika

A šta se tek dešavalo u Tuzli…? “Neke je studentice on uspio odvući u krevet”

Danas je objavljena i jedna priča iz Grada Soli…

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli - Doznajemo.com

Nakon što je srpska glumica Milena Radulović svojim izjavama o navodnom si*ovanju od strane učitelja glume Mike Aleksića pokrenula svojevrsnu balkansku METTOO revoluciju, pokrenuta je zanimljiva Fb stranica Nisam tražila, na kojoj se uglavnom anonimno iznose različite priče o se*sualnom uznemiravaju od strane muškaraca na poziciji moći, piše “Doznajemo“.

Danas je objavljena i jedna priča iz Grada Soli…

Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tačnije odsjek za Žurnalistiku ….. …… svakodnevno je, kao asistent, a kasnije i profesor, na predavanjima sve dovodio u vezu se se*som, a nerijetko i prozivao studentice da su debele i da se trebaju više se*sati, pitajući ih kakve poze najviše vole, konzumiraju li se*s, kako ga trebaju konzumirati da budu manje pod stresom i slično.

Isti taj asistent, a danas profesor, javljao se većem broju studentica privatno pokušavajući ih odvesti u krevet, neke je uspio. Neke poruke su i vidjele svjetlo dana, neke nisu. Uglavnom ih je uslovljavao ocjenama ili ako nije, to se pokaže na rezultatima i njegovom restriktivnom ocjenjivanju. Taj profesor me na sred hodnika uzeo za ruku i pozvao u kancelariju, privatno, nasamo, ako već ne želim da se vidim s njim poslije fakulteta, odbila sam, cinički se nasmijao i rekao: “Doći ćeš, doći!”

Ocjenu sam upisala nakon puno izlaženja na ispit, jer nikad nije bilo dovoljno za 6. Nisam sama, u krugovima s kolegicama koje su studirale ili studiraju svaka druga je prošla slično.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh