Crna hronika

U SKB-u Mostar tokom vikenda preminule četiri osobe

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminule su četiri osobe.

SKB Mostar - Vijesti.ba

Preminuli su žena iz Posušja rođena 1948. godine, žena iz Stoca rođena 1946. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1958. godine i žena iz Čitluka rođena 1941. godine, piše “Fena”.

Na bolničkom liječenju trenutno je 58 bolesnika, od kojih je osam na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 15, a otpušten jedan pacijent.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirano je 989 uzoraka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozitivnih je bilo 75 i to 53 iz Mostara, 16 iz Prozor-Rame, četiri iz Čapljine i dvije osobe iz Čitluka.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 23780 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2403 rješenja, priopćio je u ponedjeljak Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh