Crna hronika

Ubijeni zenički devizeri Arslan i Ramiz na proviziji na novac zbog kojeg su ubijeni ne bi zaradili ni 500 KM

Zbog svega nekoliko stotina maraka jučer su izgubljena dva života Zeničana, koji već oko 30 godina na ulazu u zeničku pijacu sugrađanima i turistima mijenjaju novac.

Ubijeni Arslan Mujić i Ramiz Odobašić - Avaz.ba

Ova srijeda za njih je bila uobičajeni “radni dan”, a kad su dobili poziv od brata ubijenog Arslana Mujića da Turčinu treba razmijeniti 55.000 eura, kako tvrdi izvor, u tome su vidjeli priliku da i toga dana nešto dobiju kao proviziju, piše “Avaz“.

Međutim, zanimljivo je kako ubijeni Zeničani, Ramiz Odobašić i Arslan Mujić, zamjenom 55.000 eura ne bi uopće dobili pretjerano novca, a upravo ih je taj susret koštao života.

Ne bi, vjerujte, zaradili od toga ni 500 maraka. Najmanja provizija je na euru – tvrdi kolega ubijenih Zeničana, kako ga citira spomenuti portal.

Nakon što su se sve policijske snage u BiH “digle na noge“, uhvaćen je počinitelj Caner (Fuat) Taylan, Turčin s prebivalištem u Zenici, a koji se sumnjiči za svirepo, dvostruko, ubistvo zeničkih devizera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh