Crna hronika

Uhapšen Turčin Caner osumnjičen za dvostruko ubistvo

On je uhapšen na lokalitetu Raško polje oko 13.45 sati

Canwer Taylan - MUP Zdk

Državljanin Turske Caner Fuat) Taylanom, osumnjičen za dvostruko ubistvo, uhapšen je danas, saznaje “Avaz”.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona od jučer su tragali za Turčinom najprije je ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

U istragu se uključila i policija Srednjobosanskog kantona, a istražitelji pretpostavljaju da je osumnjičeni imao pomagača koji je vozilom došao po njega te su skupa nastavili bjekstvo.

On je uhapšen na lokalitetu Raško polje oko 13.45 sati, a nakon što je policija još od sinoć pratila njegove tragove. Kako saznajemo, njemu su za stopama sinoć bili Policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i PS Busovača.

Od sinoć, kada je pronađen kombi, policija je pažljivo pratila tragove, da bi danas uslijedilo njegovo hapšenje.

Kako je ovaj portal ranije objavio, Turčin je, navodno, viđen na obližnjoj benzinskoj pumpi i na sebi je imao crvenu kapu.

Sve raspoložive policijske snage MUP-a SBK, kao i Specijalna jedinica, pretraživali su širi lokalitet ovog područja.

Caner (Fuat) Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, također, trgovac devizama, da mu zamijeni 55.000 eura. Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor.

Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh