Crna hronika

Nasuo gorivo za 30 eura, nije imao da plati: Momak iz Travnika osuđen na tri mjeseca zatvora

Nezir Genjga je pravosnažno osuđen i očekuje ga izdržavanje zatvorske kazne jer je nasuo gorivo na dvije benzinske pumpe u vrijednosti od 60 maraka (preračunato, oko 30 eura), koje nije platio, navedeno je u presudi Suda u Novom Travniku…

Nezir Genjga - Doznajemo.com

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je u jedanaestom mjesecu prošle godine pravosnažnu presudu kojom je 25-godišnji Nezir Genjga iz Travnika osuđen na tri mjeseca zatvora zbog kako je navedeno u presudi, produženog krivičnog djela prevara, prenosi “Face“.

Naime, Genjga je pravosnažno osuđen i očekuje ga izdržavanje zatvorske kazne jer je nasuo gorivo na dvije benzinske pumpe u vrijednosti od 60 maraka, koje nije platio, navedeno je u presudi Suda u Novom Travniku.

Genjga je osuđen jer je u tri navrata na dvije benzinske pumpe tokom maja 2017. godine nasuo gorivo i rekao radnicima na pumpama da ne može platiti. Na jednoj pumpi u Travniku, nasuo je 20, a na drugoj, dva puta po 20 KM. Presudom se obavezuje da benzinskim pumpama nadoknadi štetu, a državi sudski paušal u iznosu od 50 maraka i to sve u roku od 15 dana.

Genjgu je prvostepeno osudio Općinski sud u Travniku, ali je nakon žalbe presuda ukinuta, da bi u ponovljenom suđenju osuđen na tri mjeseca zatvora. S druge strane, Kantonalni sud u Novom Travniku odbio je žalbu advokata Adila Loze, koji je tvrdio da djelo za koje je Genjga osuđen nije krivično djelo, piše “Doznajemo“.

Lozo je u žalbi tražio da se presuda ukine i Genjga kazni blažom kaznom. On je u žalbi tvrdio da oštećeni nisu nikada ni tražili tri puta po 20 maraka, niti su postavili odštetni zahtjev. Advokat je tokom žalbe postavio i pitanje “treba li tada optuženi, a sada osuđeni ležati u zatvoru tri mjeseca jer nije radnicima na pumpi platio 60 maraka nasutog goriva?

Optuženi nije negirao da je nasuo gorivo i da nije platio. On je tokom procesa rekao da je da će novac donijeti kad bude imao, a čak ja kao garanciju ostavio i saobraćajnu dozvolu.

Zašto optuženi nije nasuo gorivo za 100 maraka ako je imao namjeru da nekoga prevari? – navodi su Loze.

No, Sud je ocijenio ove navode kao neutemeljene i u presudi naveo da je riječ o drskom ponašanju, prenosi “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh