Crna hronika

Otkriveni detalji strašne nesreće u kojoj je na trotoaru poginula djevojčica

Bio je 10. oktobar kada je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Prnjavoru poginula trinaestogodišnja djevojčica Vanja Rudić.

Prnjavor, nesreća - radiosarajevo

Nju je automobilom pokosio Nisvet Mujkić (26) iz Prnjavora, dok je pokušavala preći cestu na pješačkom prijelazu. Ovaj događaj potresao je cijelu BiH, ali i region, a proglašen je i dan žalosti.

Sada su objavljeni i detalji optužnice.

Mujić je kritične večeri u oktobru prošle godine mogao je da bira, da li će mrtav pijan sjesti u svoj “golf” ili u automobil svog prijatelja, piše Srpskainfo.

Ovaj detalj, kao i mnoge druge koji su uslijedili do trenutka u kojem će Mujkić skriviti tešku saobraćajnu nesreću u centru Prnjavora i usmrtiti djevojčicu, otkrila je optužnica banjalučkog Tužilaštva.

Mujkić je kobnog dana 10. oktobra prošle godine oko četiri sata bio i, kako navode mediji, pio u lokalu “Skver” u Prnjavoru i to od 17 do 21 sat.

Po izlasku iz lokala bio je uporan u razgovoru sa Srđanom Stojčinovićem koji je ponudio da on vozi svoj automobil do sljedećeg lokala u Prnjavoru. Mujkić je, prema navodima iz optužnice, u krvi imao više od dva promila alkohola.

Nakon što je sjeo za volan “Golfa 4”, Mujkić je vozio brzinom od više od 105 kilometara na sat kroz centar Prnjavora gdje je ograničenje brzine bilo 40 kilometara.

“Vozeći, nasilničkom, duplo većom brzinom od najmanje 105,6 km/h, gdje je dozvoljena brzina kretanja 40 km/h zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom koje je prešlo na trotoar gdje se nalazila maloljetna Vanja R. rođena 2007. godine”, navodi se u optužnici.

Mujkić je nesrećnu djevojčicu, koja je stajala na trotoaru, udario prednjim lijevim vratima, odbacio je nekoliko metara.

Djevojčica je zadobila višestruke prelome lobanje, kostiju lica, rebara, kičme, ekstremiteta, te teške povrede vitalnih organa od kojih je preminula na mjestu.

Mujkić je nakon nesreće uhapšen, a odlukom banjalučkog Okružnog suda pritvor mu je produžen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh