Crna hronika

U Posušju sahranjena Mirela Rezo

Mirela Rezo, prva je od osmero preminulih u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja, koja je pronašla vječni smiraj.

U Posušju sahranjena Mirela Rezo - Haber.ba

Misu zadušnicu na groblju Matića križ u Posušju predvodio je vikar Mostarske biskupije don Željko Majić, koji je obraćajući se prisutnima rekao da su cijela BiH i region s prijemom tužne vijesti iz Tribistova zapala u tugu, te da se na prolaznom svijetu ne mogu i neće dobiti odgovori na brojna pitanja.

Želimo da nas blagoslov prati tokom cijelog života. Nova godina trebala je svečano započeti, a mi smo danas svi tužni i žalosni. Mirela je bila vjerna Bogu i odana crkvi. Bol je ovladao svim ovim dušama i stoga naše molitve za buduću svijetlost Božiju. Pomozimo i porodici naše Mirele da izađu iz tuge, boli i jauka, rekao je don Majić.

Pomolio se za mir u našoj zemlji i svijetu, kazavši da je uvijek tužno ispraćati mlade. U 14 sati na groblju Matića križ na kojem je sahranjena i Mirela Rezo, obavit će se sahrana i Stjepanu Jukiću. Za sutra je u mjesto Rakitno kod Posušja zakazana sahrana preostalih šestero preminulih.

Istovremeno Tužilaštvo radi na utvrđivanju tačnog uzroka smrti osam mladih ljudi. Nakon uviđaja i obukcije tijela, uskoro će se vještačiti i dimnjak, peć na koju su se umrli grijali kobne noći, te agregat za koji se sumnja da je ispustio plinove koji su najvjerovatnije bili smrtonosni.

U Posušju sahranjena Mirela Rezo – Haber.ba

U Posušju sahranjena Mirela Rezo – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh