Crna hronika

U Federaciji BiH sutra Dan žalost

U Federaciji BiH sutra je Dan žalosti zbog tragične smrti osmoro mladih u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo u opštini Posušje.

Dan žalosti - Vijesti.ba

Odluku o proglašenju Dana žalosti donijela je Vlada FBiH u petak, 1. januara, na hitnoj sjednici.

Tog dana obavezno je isticanje zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH. Ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, a medijske kuće na području FBiH dužne su uskladiti i prilagoditi programske sadržaje – navodi se u saopštenju federalne Vlade, prenose “Vijesti“.

U opštini Posušje su, zbog ove tragedije, 1. januara zatvoreni svi ugostiteljski i drugi poslovni objekti, a zastave su spuštene na pola koplja.

Četiri muške i četiri ženske osobe mlađe životne dobi smrtno su stradale u novogodišnjoj noći u vikendici u mjestu Tribistvo, u opštini Posušje.

Iz Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona potvrdili su da je završena obdukcija njihovih tijela i da će stvarni uzrok smrti biti poznat nakon toksikološkog vještačenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh