Crna hronika

Potreseni tužilac koji je došao na obdukciju 8 mladih: “U 37 godina dosad nisam imao ovakav slučaj”

Čuljak je u kratkoj izjavi ispred mrtvačnice kazao da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje.

Borislav Čuljak - Doznajemo.com

Borislav Čuljak, dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona od jutros je u Mostaru, gdje u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg, prisustvuje obdukciji tijela tragično preminulih osmero mladih iz Posušja, koje obavlja dr. Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine.

Čuljak je u kratkoj izjavi ispred mrtvačnice kazao da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje.

Na koji način se to dogodilo, pokazat će rezultati obdukcija, ali i vještačenja koja ćemo provesti. Provest ćemo, naime, i određena vještačenja koja se odnose na prostor u kojem se tragedija dogodila – izjavio je Čuljak za “Avaz“.

Možete pogledati njegovu video izjavu.

I tužilac Čuljak je izuzetno potresen ovom nezapamćenom tragedijom. Kako je kazao, za 37 godina karijere nije imao ovakav slučaj.

Imao sam svakakvih slučajeva, ali ovakav, sa ovolikim brojem mrtvih, nisam imao. Posebno me pogodilo to što je riječ o mladim osobama, o 19-godišnjacima…

Ispred mrtvačnice nismo zatekli nikoga od članova familija stradalih. Tijela osmero mladih familijama trebaju biti predana nakon što se obavi obdukcija svih njih.

Sutra u Posušju trebaju biti pokopani Mirela Rezo i Stjepan Jukić, a Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić u ponedjeljak u mjestu Rakitnu pored Posušja, prenosi “Doznajemo“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh