Crna hronika

Završena obdukcija osmero tragično stradalih mladih ljudi,a konačni rezultati, znat će se poslije toksikološkog vještačenja

Zbog smrti osmoro mladih čija su tijela juče ujutru pronađena u vikendici u mjestu Tribistovo u Opštini Posušje, danas je u Bosni i Hercegovini Dan žalosti. Tragedija se dogodila dok su mladi čekali Novu godinu. Završena je obdukcija tijela svih osam stradalih u Mostaru.

pressmedia

Zastave su na pola koplja u Posušju i u ostatku BiH. Stanovnici oplakuju mlade živote koji su ugašeni u novogodišnjoj noći. Imena preminulih sinoć su ispisana na zidu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru . Istovremeno više stotina građana Posušja okupili su se na Trgu hrvatskih branitelja, upalivši svijeće. Molili su se za duše preminulih.

Završena obdukcija tijela stradalih
Završena je obdukcija tijela osmero stradalih u tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja, ali neće biti poznati rezultati obdukcije, saopćio je dežurni tužitelj ZHK-a Borislav Čuljak.

“Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znaće se stvarni uzrok smrti tragično preminulih” kazao je je Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka.

“U toku su tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovi kako bi se utvrdili detalji nesreće”, saopćeno je iz iz MUP-a ZHK.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

MUP ZHK: Najvjerovatnije se radi o gušenju
Nakon jučerašnje tragedije koja je pogodila BiH, kada je u novogodišnjoj noći stradalo osmero mladih Posušana, stiglo je i zvanično saopćenje Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Dana 1. 1. 2021. godine u 10.05 sati, PU Posušje je zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba. Na mjesto događaja izišli su djelatnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiteljem na mjestu događaja izvršili očevidne radnje kojom prilikom su utvrdili da su smrtno stradali: S.R., M.R., Ž.P., M.S., M.P., S.P., I.M. i S.J., svi 2001. godište i s područja općine Posušje,prenosi Pressmedia.

Također, izvršenim uviđajem je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti – navodi se u saopćenju MUP-a ZHK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh