Crna hronika

Zvanični izvještaj policije o tragediji u Posušju: Najvjerojatnije se radi o gušenju

Smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar

Posušje - Fokus

Nakon jučerašnje tragedije koja je pogodila BiH, kada je u novogodišnjoj noći stradalo osmero mladih Posušana, stiglo je i zvanično saopćenje Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

– Dana 1. 1. 2021. godine u 10.05 sati, PU Posušje je zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba. Na mjesto događaja izišli su djelatnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiteljem na mjestu događaja izvršili očevidne radnje kojom prilikom su utvrdili da su smrtno stradali: S.R., M.R., Ž.P., M.S., M.P., S.P., I.M. i S.J., svi 2001. godište i s područja općine Posušje. Također, izvršenim očevidom je utvrđeno da se najvjerojatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti – navodi se u saopćenju MUP-a ZHK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh