Crna hronika

Mostarski muftija: Dijelimo tugu i bol s porodicama nastradalih

Mostarski muftija Salem ef. Dedović u pismu upućenom mostarsko-duvanjskom biskupu msgr. Petru Paliću uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih u Posušju.

Salem ef. Dedović - Faktor.ba

“Kao nadležnom crkvenom ordinariju upućujem izraze saosjećanja povodom velike tragedije u Posušju gdje je osam mladih osoba tragično izgubilo svoje živote. Molimo Vas da izraze našeg najdubljeg saosjećanja prenesete roditeljima nastradale omladine čiju bol i tugu dijelimo. Molimo dragoga Boga da im podari vjere, snage i strpljenja da podnesu ovu veliku kušnju kojom su iskušani”, navodi u pismu mostarski muftija.

Podsjetimo, u mjestu Tribistovo kod Posušja sinoć je preminulo osam osoba, četiri djevojke i četiri mladića, koji su prosavljali novu godinu. Prema nezvaničnim informacijama uzrok je gušenje plinom, ali više detalja će biti poznato nakon obdukcije tijela koje će biti urađene u Mostaru, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh