Crna hronika

Pogledajte čime se bavi terorista Mevlid Jašarević iza zidina zatvora u Zenici

Mevlid Jašarević, osuđen krajem 2012. godine na 15 godina zatvora zbog terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine, dane iza zidina zeničkog zatvora provodi slikajući.

Mevlid Jašarević - Avaz.ba

Avaz” je dobio fotografije jednog od Mevlidovih crteža kojeg je radio nekoliko mjeseci.

Tako mu brže dani prolaze. Rekao mi je da, ukoliko je neka galerija zainteresirana da izloži njegove slike, nema problema da to i uradi – kazao je za “Avaz” Jašarevićev prijatelj, koji nam je i ustupio fotografije Mevlidovog crteža.

Crtež koji je Jašarević uradio u zatvoru – Avaz.ba

Podsjetimo, Mevlid Jašarević je 28. oktobra 2011. godine ispalio 105 metaka i teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića, koji je radio na osiguranju Ambasade. Prvobitno je bio osuđen na 18 godina, ali mu je kasnije kazna preinačena.

Ovaj nekadašnji pripadnik vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu Zenica, a do sada je odslužio oko osam godina robije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh