Crna hronika

POŽAR U COVID BOLNICI, STRADALO NAJMANJE 7 OSOBA: Tragedija nedaleko od Kaira

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u posljednja 24 časa infekcija virusom korona potvrđena kod 1.133 lica, dok je 49 lica umrlo

Najmanje sedam ljudi je stradalo, a više ih je povrijeđeno u požaru u privatnoj bolnici nedaleko od Kaira u kojoj su se liječili oboljeli od covida 19, navode lokalni izvori i mediji.

Požar je izbio jutros oko 9.00 časova u bolnici Misr Al Amal u kvartu El Obour, oko 30 kilometara sjeveroistočno od centra Kaira.

Istraga je utvrdila da je požar nastao usljed kvara na elektro instalacijama, rekli su bezbjednosni i bolnički izvori.

Bolnica je evakuisana, a drugi pacijenti su prebačeni u državnu bolnicu u Kairu.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u posljednja 24 časa infekcija virusom korona potvrđena kod 1.133 lica, dok je 49 lica umrlo. U Egiptu je do sada ukupno zaraženo 130.126 lica, dok je 7.309 umrlo.

Kako prenosi Srna, zvaničnici upozoravaju da je realan broj zaraženih vjerovatno mnogo veći zbog nedovoljnog testiranja i izostavljanja rezultata privatnog testiranja u sveukupnom zbiru zaraženih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh