Crna hronika

Održana komemoracija Mići Mićiću

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je u srijedu, 23. decembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u 64. godini od posljedica zaraze virusom korona.

Mićo Mićić - RTRS

Komemoracija povodom smrti Miće Mićića održana je danas u Bijeljini, prenosi “RTRS“.

Mićić će biti sahranjen na groblju u Pučilama. Početak opijela je u 13.00 sati.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je juče pomen Mićiću u manastiru Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini.

U velikoj sali Gradske uprave juče je otvorena Knjiga žalosti, a povodom smrti Mićića u Bijeljini je od srijede, 23. decembra, proglašena trodnevna žalost.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je u srijedu, 23. decembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u 64. godini od posljedica zaraze virusom korona.

Mićo Mićić rođen je 6. septembra 1956. godine u Bijeljini, Fakultet za fizičku kulturu završio je 1981. u Sarajevu, do 1996. radio je kao profesor u Kalesiji i Bijeljini, u čijoj je administrativnoj službi do 2000. godine bio načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Od 2000. godine bio je ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a od 2003. ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

Na lokalnim izborima 2005. godine Mićić je izabran za načelnika tadašnje opštine Bijeljina i na tu dužnost je reizabran 2008, dok je četiri godine kasnije izabran za prvog gradonačelnika Bijeljine, a drugi mandat je osvojio 2016.

Mićić je nosilac Ordena Svetog Save prvog i drugog reda koji dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Bio je otac troje djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh