Crna hronika

Građani USK ogorčeni ponašanjem: Pojedini migranti se snimali za TikTok tokom požara u kampu Lipa

Građani Unsko-sanskog kantona, koji nose najveći teret migrantske krize, dodatno su ogorčeni ponašanjem migranata.

Migranti - Screenshot

Migrantski kamp Lipa kod Bihaća jučer je zapaljen nakon povlačenja Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Peter van der Auweraert, šef IOM-a u Bosni i Hercegovini, potvrdio je da su požar izazvali migranti.

Katastrofa za katastrofom u kampu Lipa u blizini Bihaća. Koliko znamo, grupa bivših stanovnika zapalila je tri šatora i kontejnere nakon što je većina migranata napustila kamp – napisao je šef IOM-a na Twitteru.

Lipa je bila objekat uspostavljen kao privremena mjera, koja nije ispunjavala uvjete za zimu. Time je oko 3.000 izbjeglica i migranata ostalo bez pristupa osnovnom skloništu i uslugama u zimskim uslovima, saopćeno je jučer iz Delegacije EU-a.

Građani Unsko-sanskog kantona, koji nose najveći teret migrantske krize, dodatno su ogorčeni ponašanjem migranata, neki od njih su snimke požara objavljivali na društvenoj mreži TikTok, piše “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh