Crna hronika

Osumnjičeni Dragan Ševo priznao ubistvo monaha

Osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana Ačića iz manastira Glogovac kod Šipova u BiH, Dragan Ševo, priznao je da je ubio sveštenika, pišu mediji.

Dragan Ševo - Nezavisne.com

On je to priznao tokom saslušanja, a prema pisanju medija, inspektorima je priznao da nije planirao ubistvo, već da je želio da dođe do novca od priloga, a da se stvar otrgla kontroli.

Kako se navodi, on je kockar koji je imao dosta dugova, a pošto je ranije boravio u manastiru, smatrao je da monasi imaju novac od priloga.

Ševo je tokom ispitivanja ispričao i da vozač, koji ga je dovezao do manastira Glogovac, nije znao za ubistvo sve dok se nisu vratili u Banjaluku kada je vijest o ubistvu monaha pročitao na Facebooku.

Zločin se dogodio 7. decembra i Ševo je dva dana bio u bjekstvu, prenose “Nezavisne“.

Tokom hapšenja je sam sebe nožem ubo u grudi, zbog čega je operisan i do juče je boravio u bolnici.

Ubica je identifikovan zahvaljujući monahu koji je, prije nego što je izdahnuo, telefonom pozvao drugog monaha i rekao mu da krvari i da ga je “Dragan ubo nožem”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh