Crna hronika

SIPA oduzela 16 kilograma droge i uhapsila 10 osoba

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je tokom jučerašnjeg dana izvršena kriminalistička obrada…

SIPA - Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jug“ u okviru koje su lišili slobode 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlašteni promet opojnim drogama“, potvrđeno je za N1.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese stambenih i pomoćnih objekata na ukupno 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 13,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na drogu skank, 2,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na drogu spid, više mobilnih telefona, novca i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je tokom jučerašnjeg dana izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četiri osobe predate u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh