Crna hronika

U mostarskoj ‘covid bolnici’ preminulo pet osoba

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tokom posljednja 24 sata preminulo je pet osoba, dok je na bolničkom liječenju trenutno 119 bolesnika, izvijestio je u srijedu Stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK-a.

SKB Mostar - Vijesti.ba

Na bolničkom je liječenju 11 pacijenata na invazivnoj i osam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Tokom posljednja 24 sata hospitalizirano je 17 i otpušteno isto toliko pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testiran je 851 uzorak. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 163, i to 122 iz Mostara, 3 iz Konjica, 7 iz Stoca, 12 iz Čapljine, 13 iz Jablanice, 3 iz Čitluka i 3 iz Prozora-Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u utorak 345 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 4484 rješenja.

Ukupno je izdano 19838 rješenja, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh