Crna hronika

Umro Armin Isaković koji je 2008. godine u stanju neuračunjivosti zaklao majku

Nakon hapšenja mirno je razgovarao sa istražiteljima, a kao razlog za ubistvo naveo je da je žrtva „nosila njegovo prezime“.

Armin Isaković - Fokus.ba

Nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne Armin Isaković koji je 2008. u stanju neuračunjivosti ubio majku, preminuo je jučer nakon duge i teške bolesti, javlja “Avaz“.

Inače, Isaković je kako je Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo utvrdilo da je u stanu u ulici Hadži-Idrizovoj broj 4, općina Centar, nakon kraće verbalne prepirke s majkom Fatimom Isaković, uzeo kuhinjski nož i u stanju neuračunljivosti zadao joj više ubodnih rana u grudni koš i vrat.

Nakon hapšenja mirno je razgovarao sa istražiteljima, a kao razlog za ubistvo naveo je da je žrtva „nosila njegovo prezime“. U policijskoj ćeliji pokušao se i objesiti o čaršaf, ali ga je u tome spriječio policajac.

Isaković je nakon presude predat na staranje Centru za socijalni rad koji se brinuo o njegovom liječenju.

Optužba i odbrana su nakon presude odustali od žalbi te je Isaković upućen u Psihijatrijsku kliniku gdje se liječio, a potom je i pušten na kućno liječenje i vraćen je u normalne tokove društva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh