Crna hronika

Jezivi detalji ubistva: Priznao policiji da je tetku tukao do smrti

Navodno su ga taj dan kući dovezli pijanog, a starica mu je nešto prigovorila, pa ju je u naletu bijesa nasmrt pretukao

Ubistvo , starica - Avaz

Novo ubistvo u Lašvanskoj dolini, u kojem je u porodičnoj kući brutalno ubijena 79-godišnja Luca Jukić iz Gornjeg Putićeva, saslušanjem uhapšenog nećaka M. J. (55) bacilo je novo svjetlo na čitav slučaj.

Naime, kako neslužbeno saznajemo, uhapšeni je policiji priznao da je u naletu bijesa, nakon kraće rasprave, šakama, a ne nožem kako se to prvotno činilo, ubio svoju tetku, s kojom je živio u istoj kući.

Ubijena na imendan

Navodno su ga taj dan kući dovezli pijanog, a starica mu je nešto prigovorila, pa ju je u naletu bijesa nasmrt pretukao. I to baš na njezin imendan, dan sv. Lucije, kojim po katoličkom kalendaru imendan slave osobe sa izvedenicom imena Lucija.

Njegove navode potvrdila je i obdukcija koja je danas urađena na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik, nakon koje je jasno bilo vidljivo da je starica pretučena.

Nakon ubistva, rekao je policiji, napustio je kuću i krenuo u pravcu Novog Travnika.

Tamo ga je, u mjestu Stojkovići, nakon prijave mještana uhapsila policijska patrola.

Sa sobom je, saznajemo, imao nož koji je, svjestan da ne može pobjeći od policije, bacio u susjedno dvorište, a policija ga je nakon hapšenja uzela kao dokaz, piše “Avaz“.

Nakon hapšenja policajci još uvijek nisu znali za ubistvo starice, pa su mu najprije napisali kaznu o kršenju naredbe o zabrani kretanja poslije 23 sata.

Stravičan prizor

U kriminalističkoj obradi, obzirom da je uz sebe imao nož, policijski djelatnici provjerili su kuću u kojoj je živio i tamo zatekli stravičan prizor.

Nije sigurno jesu li ga, osim policije, danas saslušali i dežurni tužilac u prisustvu njegovog advokata.
U samom Gornjem Putićevu za staricu su nam kazali kako su je svi znali, ali da zadnjih godina nije puno izlazila iz kuće, obzirom da je bila bolesna. Svi su šokirani ovakvim raspletom.

Više o svemu trebalo bi biti poznato u narednih nekoliko dana, a valja naglasiti da je ovo bilo drugo ubistvo u Lašvanskoj dolini u zadnjih pet dana. U srijedu je u novotravničkom mjestu Muholjići, podsjetimo, ubijen pastir i vlasnik stada ovaca Dževad Ramulj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh