Crna hronika

Počelo suđenje Stanivukoviću koji je suprugu zlostavljao 10 godina i na kraju je zapalio

Takođe se navodi da je žrtva prije osam godina uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcim

Kuća Srpac - Fokus

Branislavu Stanivukoviću (43) iz Srpca, optuženom da je ljetos polio benzinom i zapalio nevjenčanu suprugu M.M.(33), pred njenom kćerkom, danas je počelo suđenje u banjalučkom Okružnom sudu.

Prema optužnici, koja je pročitana u sudnici, Stanivuković je i prije ovog zločina 10 godina zlostavljao suprugu.

Kako se navodi, ženu je tukao i maltretirao, a branio joj je da ode ili bilo kome priča o tome, pišu “Nezavisne novine“.

Takođe se navodi da je žrtva prije osam godina uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima, kod Laktaša.

Žena se potom iz straha za život svoje kćerke, vratila Stanivukoviću i nastavila živjeti s njim u vanbračnoj zajednici.

Tragedija se desila 20. jula u Aleksandrovcu, kod Laktaša, kada je Stanivuković pred žrtvinom kćerkom, ženu polio po glavi i tijelu benzinom i zapalio upaljačem, a žena je tada zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. avgusta u UKC-u RS u Banjoj Luci.

Prema navodima optužnice, tog dana oko 9.30 časova Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci – Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

Stanivuković ju je tada sustigao i polio benzinom po glavi i tijelu i potom zapalio otvorenim plamenom iz upaljača.

U optužnici se navodi da je optuženi bio svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt.

Žrtva je zadobila teške opekotine po tijelu drugog i trećeg stepena, i bila je u kritičnom stanju, a potom je preminula u bolnici.

Tužilaštvo je najavilo da će optužnicu dokazivati saslušanjem 10 svjedoka, među kojima i žrtvine ćerke koja je bila očevidac.

Najavljeno je saslušanje i pet vještaka te iznošenje brojnih materijalnih dokaza.

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je Stanivuković u vrijeme počinjena djela bio uračunljiv, ali da mu je utvrđena emocionalna nestabilnost i česti agresivni napadi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh