Crna hronika

Tuga u Cazinu – od koronavirusa preminula Lejla Hajrulahović

Jutros je Cazin obavijen tugom, jer je iz Tuzle stigla vijest da je svoju borbu za život izgubila naša Lejla Hajrulahović iz Cazina.

Lejla Hajrulahović - Cazin.ba

Lejla se posljednjih dana borila sa infekcijom korona virusa, a jutros je zaprepastila vijest da Lejla nije uspjela.

Cazinjani, Krajišnici, a i veliki dio Bosne i Hercegovine pamti Lejlu kao vedru, hrabru i optimističnu mladu djevojku, koja se uvijek borila i trudila da bude na strani na dobra i uz svoj grad i svoj narod.

Doktorantica etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavila se društvenim sjećanjem i identitetima. Radila na promociji kulturnih i sportskih vrijednosti. Nekadašnja rukometašica.

Hrabra žena koja je odlučila da se bori s vjetrenjačama i da ih u konačnici pobijedi. Nažalost, bitku sa koronavirusom nije dobila iako se lavovski borila već danima.

Lejla je nekadašnja igračica ŽRK Krajina, tuzlanskog Jedinstva i ŽRK Živinice, jedan od osnivača škole rukometa „Dundo Bears“ u Cazinu.

Pored rukometa bila je uključena u veliki broj projekata a posljednjih godina bila je doktorant na Univerzitetu u Zagrebu.

Učestvovala je u projektu “Čitanje za Srebrenicu”, koji je pokrenut od strane Memorijalnog centra Srebrenica, te predstavlja aktivnost čiji je cilj naglašavanje ličnog identiteta svakog od žrtava genocida.

Uvijek nasmijana i vedra lica a svako ko ju je poznavao reći će da je Lejla bila jedna izuzetna i posebna osoba.

Obnašajući funkciju Generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla je nakon godina i godina čekanja Bosnu i Hercegovinu uvrstila na međunarodnu listu potpisnika RINCK konvencije.

Lejla se uvijek isticala društvenim angažmanom u humanitarnim i kulturnim aktivnostima, a posebno je bila zadovoljna svojim doprinosom Muzeju ratnog djetinjstva. Bila je saradnik mnogih velikih medija i svojim tekstovima oduševljavala javnost.

Lejlin odlazak veliki je gubitak za bh rukomet i naše društvo o cjelini.

Molimo dragog Allaha dž.š. da našoj Lejli podari dženet, porodici sabur, a svima nama u amanet da je se rado sjećamo i uspomene na mnoga druženja sa njom.

Neka ti je vječni rahmet!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh