Crna hronika

Zeničanke maskirane i naoružane pljačkale supermarkete

Adrijana Halilović i Alma Balija, obje ranije neosuđivane, terete se za četiri razbojništva u sticaju.

Policija FBiH - Dnevnik.ba

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu zeničkog Kantonalnog tužilaštva protiv dvije Zeničanke, zbog sumnje da su maskirane i naoružane pljačkale prodavnice u tom gradu.

Adrijana Halilović i Alma Balija, obje ranije neosuđivane, terete se za četiri razbojništva u sticaju.

Kako piše u optužnici, one su 19. septembra 2018. godine, oko 21.10 sati ušle u minimarket “Bingo” u ulici Ćire Truhelke u Zenici. Obje su bile maskirane, jedna je u ruci nosila nož, a druga sprej u jednoj i plastični pištolj u drugoj ruci.

Prijetnjom da će upotrebom spreja i plastičnog pištolja izravno napasti na njen život i tijelo, sprejem je pošpricala zaposlenicu K. S. i uperila plastični pištolj u nju, naredivši joj povišenim glasom: “Daj pare, vadi pare!”, što je S. u strahu za svoj život i učinila i iz kase za kojom je stajala izvadila ladicu sa novcem i predala joj je – navodi se u optužnici.

“Daj pare, daj pare!”

Druga osumnjičena za to vrijeme, držeći nož u ruci, prišla je zaposlenici H. Dž., te prijeteći joj nožem, lijevom rukom je uhvatila za prsa i odgurnula prema zidu između dvije kase.

Potom je prišla kasi za kojom je stajala zaposlenica L. D. kojoj je naredila povišenim glasom: “Daj pare, daj pare!” pa je L. D. u strahu za svoj život iz ladice kase izvadila dvije kese s novcem i stavila ih na pult koje je osumnjičena uzela – dodaje se u optužnici.

Dalje se navodi da je osumnjičena od zaposlenice tražila da joj preda još novca, nakon čega je ona, u strahu za svoj i život svojih radnih kolegica otvorila ladicu, pokazujući joj da više nema novca. Kada su se uvjerile u to, sa prisvojenih 1.270 KM udaljile su se u nepoznatom pravcu, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh