Crna hronika

TUGA: U SARAJEVU PREMINUO PROF. DR. HASAN MURATOVIĆ

Na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a jutros je od posljedica koronavirusa preminuo prof. dr. Hasan Muratović.

Hasan Muratoviić - Hayat

Kako je potvrđeno profesor Muratović već nekoliko dana borio se sa ovom bolešću.

Rođen je 1940. godine u Olovu. Muratović je bio rektor i dugogodišnji profesor Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ministar u vladama za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i prvi poslijeratni premijer Vlade Republike Bosne i Hercegovine, navodi “Avaz“.

Bio je ambasador Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, član i potpredsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strasbourgu. Bio je dugogodišnji konsultant Instituta za organizaciju i ekonomiku Sarajevo, direktor Instituta za istraživanje i razvoj UPI Sarajevo i predsjednik konsultantske firme “Deloitte” za područje BiH.

Posljednjih godina obavljao je poslove konsultanta, profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu a radio je i kao povremeni predavač na nekoliko univerziteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh