Crna hronika

Oglasila se “Otvorena mreža” – Evo ko je prijavio Batka

Riječ je o krivičnom djelu zloupotreba položaja i ovlaštenja odnosno pranja novca i krivično djelo iz člana 283. KZ FBiH Zloupotreba prava iz socijalnog osiguranja.

Almir Čehajić Batko - Radiosarajevo.ba

Nakon što je u akciji SIPA-e uhapšen sarajevski TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko, oglasili su se iz nevladine organizacije Otvorena mreža na društvenoj mreži Facebook.

Čehajić je direktor ove organizacije.

Oni prenose Čehajićeve riječi kako je siguran da će se sve pozitivno završiti “kako za organizaciju, tako i za pacijente”.

Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu „Otvorene mreže“ za kadaverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente”, objavili su iz Otvorene mreže.

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo SIPA vrši pretres na nekoliko mjesta, među kojima su i prostorije ove nevladine organizacije.

Iz SIPA-e je rečeno kako se on tereti za zloupotrebu položaja i pranje novca, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh