Crna hronika

Almir Čehajić Batko je uhapšen zbog sumnje da je protivpravno stekao više od 50.000 KM

Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je da je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 50.000 KM.

Almir Ćehajić Batko - N1 BiH

Pored njega osumnjičene su još dvije osobe, od kojih je jedna trenutno van BiH.

Naime, poznato TV lice i organizator brojnih humanitarnih akcija se u predmetu “Network” sumnjiči za krivična djela u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje koje su nudile takve usluge.

Nezvanično saznajemo da se sumnjiči i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime firme “City – Otvorena mreža” iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM. Da je pribavio protivimovinsku korist u tom iznosu tereti se upravo Almir Čehajić Batko i još dvije osobe.

Naime, pored Batka, istraga se vodi i protiv još dvije osobe od kojih se jedna trenutno nalazi u Turskoj.

Ranije danas iz SIPA-e je potvrđeno da su policijski službenici po nalogu Tužilaštva KS na području kantona izvršili pretrese na četiri lokacije u sklopu operativne akcije “Network”.

Pretresi su izvršeni u dva stambena i dva poslovna objekta, a do sada je uhapšena jedna osoba.

Radnje istražitelja su bile usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhapšen zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom. O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film “Rob” u kojem se Batko ispovijeda o teškom periodu života i bolesti preminule kćerke, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh