Crna hronika

Ljubavnici se predstavljao kao ministar, pa joj uzeo 50.000 KM

Jasmin Brkić (31) iz Bugojna osumnjičen je da je prevario svoju 20 godina stariju ljubavnicu i izvukao od nje oko 50.000 maraka.

Novac u BiH - 6yka.com

Brkić je na veoma profesionalan način varao ljubavnicu, pa zbog toga policija sumnja da mu ovo nije prvi put. Izvor blizak istrazi, pojasnio je za “Srpskainfo” da je Brkić svojoj ljubavnici rekao da Ministarstvo za boračka pitanje FBiH daje podsticaj od 200.000 maraka za porodice poginulih boraca i da ona ima pravo na taj novac. Na osnovu toga organizovao je prevaru na osnovu koje joj je od januara prošle do septembra ove godine uzimao po 100 i 500 maraka.

“Da bi prevara bila uvjerljivija, prvo joj je rekao da treba da prikupi određenu dokumentaciju. Kada je ona to uradila, Brkić je uzeo tu dokumentaciju i rekao da će on predati, a da ona treba da plati dividendu na ime podsticaja. Ona mu je povjerovala, pa mu je dala novac”, rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Brkić, nakon nekog vremena opet tražio pare, a da bi ona povjerovala da će dobiti podsticaj, sa drugog telefona joj je slao poruke predstavljajući se kao radnici i visoki funkcioneri u FBiH.

“Prvo joj je poslao poruku i predstavio se kao sekretarica ministra za boračka pitanja FBiH Salka Bukvarevića. Napisao da je sve sređeno za podsticaj i da ona treba da da još para za dividentu. Nakon tih poruka Brkić je odlazio kod žene i kada bi mu ona rekla da treba opet da plati za dividendu, on je od nje uzimao novac i rekao da će za nju platiti i sve srediti”, pojasnio sagovornik za “Srpskainfo”.

Prema njegovim riječima, kako je vrijeme odmicalo prevarantu su porasli apetiti pa je s drugog broja telefona poslao poruku ljubavnici u kojoj se predstavio kao ministar Bukvarević.

“Ponovio joj je da treba opet da plati dividendu prije nego dobije podsticaj. Zatim je Brkić lično odlazio kod nje preuzimao novac da u njeno ime plati”, kaže izvor.

Kada je ministar Bukvarević umro od korone, Brkić je i dalje nastavio sa prevarama.

“Sada joj je slao poruke preko mejla, predstavljajući se kao guverner centralne banke BiH Senad Softić, te je ubjeđivao da će dobiti podsticaj, ali mora da nastavi da plaća dividendu”, istakao je pomenuti sagovornik.

On je dodao da joj je stalno u porukama pisao, da ako prestane sa plaćanjem da će izgubiti uplaćeni novac, kao i podsticaj. Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da su protiv Brkića podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj kojim ga terete za prevaru.

“Postoji sumnja da je J. B. iskoristio emotivnu vezu sa oštećenom i prevario je. Lažno joj se predstavljao i rekao da ima pravo na podsticaj od jednog ministarstva. Na taj način je prevario za 50.000 KM”, rekli su u PU Doboj, prenosi “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh