Crna hronika

Crni vikend u HNK: Šest ljudi izgubilo bitku s koronom

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tokom vikenda preminulo je šest osoba.

SKB Mostar - Twitter

Borbu s COVID-19 izgubili su: muškarac iz Jablanice rođen 1955. godine, muškarac iz Širokog Brijega (1945. godište), žena iz Čapljine (1936.), muškarac iz Mostara (1944.), žena iz Čitluka (1939.) i muškarac iz Tomislavgrada (1932.).

Na bolničkom liječenju trenutno je 29 bolesnika, od kojih je sedam na invazivnoj i dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tokom vikenda otpušteno je pet pacijenata, prenosi “Radiosarajevo“.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 957 uzoraka.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 117 i to: 88 iz Mostara, 5 iz Jablanice, 8 iz Konjica, 7 iz Čapljine, 6 iz Čitluka, 1 iz Stoca i 2 iz Neuma.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 6.475 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1.843 rješenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh