Crna hronika

Razbijeni prozori na Atik džamiji u Bijeljini, oglasio se i gradonačelnik

Nepoznata osoba ili više njih razbili su prozor na Atik džamiji u Bijeljini i prozor na pomoćnom objektu, u ulici Vuka Karadžića, saopćeno je iz Policijske uprave.

Džamija - MIZ Bijeljina

Ovaj sramotan čin desio se tokom noći, a policiji je prijavljeno danas u 11.24 sata.

Izvršen je uviđaj, i o svemu je upoznat dežurni tužilac.

“Zbog počinjenog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari podnijeti izvještaj tužilaštvu”, najavili su iz policije.

Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, osudio je ovaj događaj, navodeći da se, nakon dužeg vremena, dogodio napad na vjerski objekat, prenosi “Radiosarajevo“.

Građanima je, kako je saopćeno, uputio pitanje da li žele da žive u lokalnoj zajednici u kojoj zajedno rade i trude se da život svima bude bolji, ili žele neprijateljstvo, nepovjerenje i nestabilnost, koji nikom dobra nisu donijeli.

Iznio je uvjerenje da su svi građani, uz nekoliko izuzetaka među kojima su i počinioci sinoćnjeg napada, svjesni da u semberskoj ravnici ima mjesta za sve koji je vole, te da nema potrebe za napadima ni na koga, pa ni na vjerske objekte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh