Crna hronika

OVO JE DRAGAN, OSUĐENI GINEKOLOG: Nakon svakog POROĐAJA, EVO ŠTA JE RADIO

Specijalista ginekologije i akušerstva Dragan Janjić iz Bosanske Gradiške osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 maraka zbog krivičnog djela primanje mita.

Dragan Janjiić - Novi.ba

Iz Okružnog suda Banja Luka je navedeno je da je dužan platiti kaznu u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti ove presude.

– Ukoliko optuženi ne plati kaznu u roku, novčana kazna će se zamijeniti kaznom zatvora, tako što će se za svakih 100 KM odrediti jedan dan zatvora – saopćeno je iz ovog suda.

Također, navedeno je da mu se oduzima imovinska korist u iznosu od 900 KM i 200 eura, a koja je pribavljenja izvršenjem krivičnog djela. Janjić je osuđen u ponovljenom postupku, nakon što je Vrhovni sud RS-a ukinuo presudu koja mu je izrečena u maju prošle godine, a kada je bio osuđen na 6.000 KM zbog primanja mita, prenosi “Novi“.

Optužnica koju je podiglo Tužilaštvo RS-a, teretila ga je da je u više navrata uzimao novac od srodnika ili članova porodice porodilja za obavljanje porođaja. U to vrijeme bio je načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo u bolnici u Bosanskoj Gradišci.

– Kao ljekar specijalista za ginekologiju i akušerstvo, u svojstvu službenog lica, a nakon prijema u bolnicu i pregleda pacijentkinja koje su dolazile u bolnicu radi porođaja i postporođajnog oporavka, zahtijevao je i primao novac da bi obavio porođaj kao službenu radnju, koju bi u okviru svojih ovlaštenja morao izvršiti – stajalo je u optužnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh