Crna hronika

Policija se oglasila o tragediji kod Konjica u kojoj je poginula Ajla Đikić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je izvještaj nakon tragedije u kojoj je jučer poginula djevojka.

Ajla Đikić - Radiosarajevo.ba

Kako je saopćeno, 30. septembra oko 20 sati u PU Konjic je prijavila muška osoba da je na putu za Spiljane pronašla NN lice sa povredama.

“Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Konjic, koja je utvrdila da se radi o A.D. iz Konjica, a koji je bio mokar i povrijeđen. Pripadnicima policije izjavio je da su on i A.Đ. iz Konjica imali saobraćajnu nezgodu u kojoj su vozilom sletjeli u rijeku Neretvu, te da je vozilom upravljala A.Đ. koja se nije uspjela izvući iz vozila. Patrole policije su obišle teren i na oko 2 km od mjesta pronalaska navedenog lica pronašli tragove vozila koje je sletjelo u rijeku, ali zbog slabe vidljivosti nisu uspjeli pronaći ni lice ni vozilo. A.D. je nakon ukazane pomoći u bolnici Konjic upućen na daljnje liječenje u Mostar. Upoznat nadležni tužilac, a u toku je preduzimanje svih potrebnih mjera”, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje u Tužilaštvu u Konjicu, obdukcija će biti sprovedena sutra, a mladić koji je bio s nesretnom djevojkom se još uvijek nalazi u mostarskoj bolnici na liječenju.

Podsjećamo da se teška saobraćajna nesreća dogodila u mjestu Spiljani u Konjicu, nakon što je automobil sletio sa Spiljanskog mosta u rijeku Neretvu.

Tragedija se dogodila pod misterioznim okolnostima.

Patrola policije je tokom protekle noći obilazila područje i na oko dva kilometra od mjesta gdje je pronađen povrijeđeni muškarac, pronašli su tragove koji upućuju na to da je vozilo sletjelo u Neretvu, ali zbog slabe vidljivosti, zamućenosti vode i povećanog nivo rijeke Neretve, u toku noći nisu uspjeli pronaći ni djevojku ni vozilo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh