Crna hronika

Strava u BiH: Policija našla vozilo i mrtvog suvozača, vozač otišao kući

Stravična nesreća dogodila se sinoć na području općine Teslić, kada je automobil sletio u rijeku Lukavac.

Policijska traka - Srna.rs

Poginuo je suvozač, a vozač je otišao kući, gdje ga je policija zatekla, prenosi “Radio Sarajevo“.

“Policijskoj stanici Teslić je jutros oko 7 sati prijavljena saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza u korito rijeke Lukavac, u mjestu Šnjegotina Gornja, područje opštine Teslić.

Izlaskom na lice mjesta u koritu navedene rijeke zatečen je putnički automobil marke Renault Clio, dok se na mjestu suvozača nalazilo beživotno tijelo nepoznatog lica, a vozač nije zatečen na licu mjesta”, saopćeno je iz PU Doboj.

Policija je operativnim radom utvrdila da je poginula osoba inicijala D. T. iz Gradiške, dok je vozač bila osoba inicijala M. T. s područja opštine Čelinac, koji je pronađen kod kuće.

Na sebi je imao vidne povrede zbog kojih je prevezen u Dom zdravlja Teslić gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

“Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 55 g/kg”, saopćili su iz policije.

Utvrđeno je da je do nesreće došlo sinoć oko 22 sata.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a isti su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj”, navedeno je.

Protiv vozača M. T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu “Ugrožavanje javnog saobraćaja” i krivičnom djelu “Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh